Jom kita menyumbang untuk umat Islam di KEMBOJA !! Fisabilillah...

May 6, 2010

Keringat seorang ibu

umi-nu'man selepas acara lari 200 berpagar karnival sukan SMART
pelukan sayang seorang ibu - baik, baik menghafal ye... sayang

Salam penuh kerinduan. Saat ini, kebanyakan ibu berada di sekitar pasar, menyediakan bahan untuk juadah tengahari. Namun umi masih di depan laptop, baru selesai mengedit proposal master yang telah lama terbengkalai, cadangnya ke usm bertemu Dr Farid. Fikir punya fikir, hai kena postpone dulu (e-mail je dulu) lagipun umi perlu simpan stamina untuk program TBT for Kids esok di Baling Inn. Tapi, umi harus ke SMART menyempurnakan janji menghantar MP3 hari juga, dah janji .. (kegunaan Nu'man memudahkan hafalan), kebetulan pula suami bertugas warden hari ini, means can't go anywhere.. hmm bagaimana ye? Jenuh memerah otak, akhirnya decide..
09.15 - 09.45 ke pasar - rancang pembelian.
09.45 - 10. 15 masak - lauk se-simple mungkin.
(sempat ke ni? ) Tolong Ya Allah..
10.15 - 10.45 bertolak ke centre square SP
10.45 - 12.00 searching for mp3 di centre square SP ( mohon dipermudahkan )
12.00 - 12.30 bertolak ke SMART
12.30 - 02.00 bersama anak tersayang di SMART ( bestest moment!)
02.00 - 03.00 bertolak pulang ke Baling
hmm.... macam ni lah lebih kurang perancangan umi hari ni. Doa ek! Semoga dipermudahkan semua urusan.

p.s hadiah seorang ibu untuk anak ibu menjelang sambutan hari ibu ahad ni.

1 comment:

M Ridzuan al-Kindy said...

Selamat hari ibu buat umi. Wan doakan umi diberi kekuatan untuk menjalani rutin harian di sana. Semoga dipermudahkan.

Wan gembira dengar umi dh kembali sihat. Inilah kekuasaan-Nya dan rahmat kasih sayang-Nya kepada hamba-Nya.

Doakan wan di sini yang dh nk start exam. 21/5 ni paper pertama. Wan jugak nk mintak maaf sbb byk perkara yang umi mintak wan buat tak terlaksana. Insyaallah, kalau ada kesempatan nanti wan akan ziarah umi dan abi di Baling.

Ok la umi.. Semoga rahmat Allah sentiasa menyelubungi keluarga umi dan abi. Barakallahu fika.